top of page

Rit verslagen

Overzicht rit verslagen vanaf seizoen 2017. Naast een creatieve verslaggeving van een aangeduide vrijwilliger proberen wij deze verslagen te animeren met foto's, video's en en routeanalyses. Humor en anekdotes staan centraal  

June 16, 2017

Rit 17. Argenteau

17de rit hetgeen betekent dat we precies halfweg zijn van het officiële rittenschema.  Opvallend is dat van de 17 ritten enkel rit 7 volledig in het water is gevallen. De zomer zit goed in het zadel en ditmaal was het niets anders.

Onder een stralende zon met 10 vertrekkers richting Argenteau waar de côte de Sarolay lag te wachten. Enig zoekwerk leerde mij dat hij 800 meter lang is, 78 hoogte meters en een gemiddeld stijgingspercentage van 9,7 % meter. Zie grafiek bij de foto’s.

Na de Sarolay had Juul Basecamp nog een erg afwisselend parcours in het vooruitzicht met nieuwe onbekende maar vooral ook mooie wegen in Blegny en omstreken.

Bij de aanwezigen ditmaal Stefan Willen die als deelnemer van het Granfondo team in onze groep een geschikte trainingspartner heeft gevonden. ☺ Feit is dat hij erg afgetraind is en mooi gekleurd schoeisel draagt. We kregen hem er evenwel niet afgereden.

Na 103 km terug in Stokkem waar Peter Van Oeteren trakteerde op de promotie van zijn dochter Ine tot dokter in de geneeskunde. Een dikke proficiat aan de fiere ouders en aan de kersverse Alumni.

Ik ben er enkele weken tussenuit. Gelieve de verslagen en foto’s te blijven insturen.

Sportieve groet. Albert

June 10, 2017

Rit 16. Remersdael Voeren

Op den 11 Juni van het jaar 2017 verzamelden elf noeste renners om te gaan aanvangen een helse fietstocht in het desolate en heuvelachtige landschap van het Limburg der Nederlanden en Vlaanderen.

Er werd verzamelen geblazen op de stadsgraaf ter hoogte van huize in de volksmond genaamd “Tjieu van Grit” Dankzij de huidige communicatietechnieken kon ene zekere JIP de groep alsnog vervoegen in de naburige stad Leut.

De zwoele ochtend en stevige zomerwind deed vermoeden dat het een tocht zou zijn vol hard labeur en zware ontbering. Met goede moed en in strak tempo werd koers gezet naar de roemrijke stad Maastricht om van daaruit door te stoten naar het hoogste punt der Vlaanderen Stroevenboshoeve gelegen op 287,50 meter hoogte in de verfranste stad Remersdael.

 De zon brandde ongenaakbaar op de afgepeigerde en gegeselde lichamen welke snakten naar verkoeling en verfrissing.  De zware beproeving werd echter draaglijk gemaakt door welgekomen rustpauzes als gevolg van kapot gereden banden op de onherbergzame wegen. En tot grote vreugd van ons allen éénmaal een oponthoud nabij een relais van Coca Cola en anderen gekoelde dranken.

JIP die zeer erkentelijk was voor het grootmoedige gebaar bij het vertrek toonde zich daarna zeer loyaal  voor zijner kornuiten. Telkenmale bij een onfortuinlijke bandbreuk sprong hij tot verbazing van velen en vooral zichzelf als een grootridder in de bres om het euvel te verhelpen. Het dient vermeld te worden dat hij evenwel ook 3 maal zelf slachtoffer was.

Op de terugweg viel de groep in den heiligen processie der stad St-Maartensvoeren.  Een godsgeschenk voor de diep gelovigen onder ons om een intens moment van bezinning en gebed in te lassen op deze tocht vol karwei en lichamelijke marteling.

Door de vele band breuken en het religieuze oponthoud waren wij pas na 4 en een half zware uren terug in de herberg van Christine. Daar werden de hongerige gespijsd en de dorstige gelaafd om erna van een deugdoende vaderdag te genieten.

Uw correspondent ter plaatse: Ferdinand Colla

June 01, 2017

Rit 15. Gezamenlijke clubrit

Het was even wennen aan zo’n grote groep. De gezamenlijke rit had blijkbaar velen WTC’ers geïnspireerd. 36 waren present en alle groepen waren goed vertegenwoordigd.

Pinkstermaandag voor de gezamenlijke rit valt blijkbaar goed in de smaak. Wij zullen in de toekomst ermee rekening houden. 

Begonnen werd met een groepsfoto. Dan werd de sliert in gang getrokken richting kleine Brogel en terug.

Na 92 km waren wij terug bij Christine. De club trakteerde op enkele drinks en Christine had alweer haar uiterste best gedaan met een lekker hapje.

René Wasiak heeft er een mooie video compilatie van gemaakt te vinden op deze link.

https://www.youtube.com/watch?v=_-YzK3wkUKQ&feature=youtu.be

Foto’ en filmpjes zeggen meer dan duizend woorden.

May 27, 2017

Rit 14. St-Odiliënberg

Ondanks dat de buienradar onheilspellende onweerswolken toonde waren liefst 16 WTC’ers present voor een rit naar St-OdilIënberg. De naam zou doen vermoeden dat het een zware bergrit zou zijn maar diegene met parcourskennis wisten wel beter. 

Grote afwezige was JIP. En als hij ongelijk had. Vorige week liet hij zich ontvallen dat een rit boven de 30 km zijn ultieme droom was. Nu haalde wij zonder hem vlot de 31 km per uur. Hoe zeggen ze dat weer? De ketting is zo sterk als de zwakste schakel.

Bovendien werd de door hem opgelegde zwijgplicht van het zonnebril-incident snel geschonden tot hilariteit van allen. Arme Jip. Hopelijk is het in de 20 km van Brussel allemaal wat meegevallen.

Dat Julien een crack is in het uitzetten van ritten is al lang geen geheim meer. Maar het was hem ei zo na ook nog gelukt om het droog te houden tussen de buien door. Halverwege was het toch prijs. Er zat niets anders op dan even te schuilen onder de bomen en proberen om het droog te houden. Dit was het moment om wat plaatjes te schieten en voor Jan Craenen om stoer de aangeboden hulplijn te weigeren. Alhoewel Jo en Hugo onmiddellijk in de bres wilden springen.

Andere opvallende feiten van de dag:

  • Josiane heeft zich terug laten ombouwen tot JO

  • Hugo heeft zijn aanwezigheid verdubbeld

  • Bert Crijns eveneens

  • We hadden allemaal dezelfde kledij behalve Stefan (en niet Ben)

  • Stefan voelt zich met zijn zwarte trui zoals de gele in de tour en fietst dan ook veel op kop

  • We  hebben 2 lusjes gemaakt ter ere van de zwarte trui

  • We hadden één bijna valpartij of te wel een oef-moment

  • De temperatuur bij vertrek was hoger dan bij aankomst

  • Volgens Ferdi waren wij droog gebleven als wij de eerste 50 km vijf minuten sneller hadden gereden

  • Het eerste rondje bij Christine was van Guido nog ter ere van zijn 52ste verjaardag

May 24, 2017

Rit 13. Voeren

Jp had een late start en bedankt de kleine groep dat ze via Leut naar de Maastricht zijn gereden. Tot zijn grote verbazing waren er weinig leden op de fiets.  De jeugd had het massaal laten afweten. Alleen Ben was erbij. Voor de rest Julien, Ferdy, Guido,Pascal en Jp.  Tot onze grote verbazing heeft Josianneke ook een stuk meegefietst. Maar hij haakte af in Planck. Hoogtemeters zijn nog niet zijn ding. De gravitatiekracht speelt hem parten. Het werd weer geen gemakkelijke rit. Ferdy legde de pees erop (volgens hem) aan een 29 gemiddeld de eerste 30 km. Daarna werd het wat gezapiger. Tot mijn grote verbazing gingen we naar val Dieu en daar ligt op een  heuveltje een gedenksteen en een tank van de WO2.  Daar moesten foto's genomen worden. (Zie www) Er gebeurde daar iets met een bril van iemand dat beter niet op de website komt. (Voor de aanwezigen met zwijgplicht). We hebben daar wat hoogte meters gemaakt en toen werd het gemiddelde terug naar boven getrokken om langs de kanaal vol gas te geven want het vrouwtje van Guido had heerlijke hapjes (neen een maaltijd ) klaar voor de aanwezigen. Guido werd woensdag jl. 52 jaar. Helena; zeer lekker gekookt.  Maar wat deden Josian en Berke Pannemans plotseling daar. Weinig of niet fietsen en toch drank en maaltijden nuttigen uit het niets.  Maar 'allez' , we hebben ons geamuseerd en de schrijver van dit stuk ging als eerste weg en zag dat het tot dan nog goed was. Twijfel is er toch dat rond 1400 u het bier nog rijkelijk vloeide en de uitmuntende 'Crema de Limoncello' reeds langzaam de weg naar de hersenen  vond.

> Ps; waar blijft onze cosinus sinus fietser? En Jan alweer op vakantie!!!! Bij den Alro hebben ze minstens 60 dagen vakantie. En Julien;120 km is 120 km en geen 107 hé.  Ik weet dat Ferdy alles doet om sneller in de café te zijn.

> Volgens Ferdy moet Jp zijn ketting niet met squirt insmeren maar met echte vettige olie. Het begon weer te kraken.

Verslaggever: Jean-Pierre Fillipini

May 20, 2017

Rit 12. Herstappe

met een wederom prachtig weerbericht verzamelde een mooie groep a en c+ mannen voor een rit naar 'herstappe'. De gezichten beginnen nu bekend te worden, met oa Ferdi ( dringend naar de kapper), Julien ( strakker en strakker), Pascal, Eddy Konings, Jan Craenen, Cotte, Denny, Ben Palm, Ben Gemeint, Luske, Gielke, maar toch 2 grote afwezigen, nl de voorzitter en Jip. de voorzitter was zaterdag geweest wegens uitje naar dusseldorf op zondag, of was die zweetdruppelrit toch niet zo goed bekomen? Guido Bertjens is terug na blessure en we zullen het geweten hebben. Jip kwam nog net aangestoven en weg waren we. Julien zei +1000 hoogtemeters, dus rustig tempo vertrekken (nou ja rustig aan 29.1 gemiddeld op 1e uur). Redelijk vlak over Gellik richting Tongeren, waar er toch al wat glooiing in de weg kwam. onderweg een eerste platte band, en dan kan je op JP rekenen. snel gefixt, alleen die vuile handen. Geert Gilissen had zijn tube 'wixzauwf' bij (waar niet veel meer inzat? ) en die handjes waren zo proper. De lus over de betonnen banen door het veld rond tongeren werd afgewerkt en zo afdalen richting Fexhe-Slins (waar halen ze de namen toch) om naar de Allembaye te rijden. Noodlot slaat opnieuw toe, deze keer JP. na zoveel andere banden ook eigen band, en lukt het toch wel niet zeker? de wtcers staan een beetje verspreid langs de weg, maar wanneer Ferdi voorbij komt gereden met commentaar ' langere soupappe mot er hubbe', was het duidelijk gefixt. Achteraf bleek dat Ferdi vooruit reed naar de Allembaye om boven foto's te pakken. Best eens achter horen voorzitter ;-).  Ben Palm reed Allembaye voor de eerste keer langs de steile kant, mss daarom dat hij tesamen met Pascal pas de laatste 100m aanzette, t was in elk geval berggeit waardig. in volle vaart op naar het Jip-moment. na eben-emaal en kanne plaatste hij zich strategisch vooraan en het tempo ging de hoogte in. Achteraf hoorde ik iets van 'regels' om toch bij elkaar te blijven ondanks 3 kapotte tubes, maar tempo schoot in elk geval drastisch omhoog. Je kan je ergeren aan gepensioneerden die niet vooruitgaan noch aan de kant gaan, maar de toeristenrijders van Bemong kunnen er ook iets van. na enkele verwensingen waren we er toch voorbij, tot er 2 eenzaten van die groep tegen 50 voorbijgestoven kwamen langs onze trein. Het moment van guido Bertjens was aangebroken. Groete plaat en riete! de bemong mannen waren eraan voor de moeite. na nog wat halsbrekende toeren van oa Ferdi ( rechts afslaan tss 2 bemong mannen door) en een snoeiharde eindsprint vakkundig aangetrokken door JIP ( na stevige kopbeurt) op Swillie's geheime bospaadje, waren we blij om op het terras te belanden bij Cristine. 108 km tegen net geen 30 per uur, die ritjes worden pittig! de hoogtemeters waren schromelijk overdreven, maar mss maar goed ook ;-). Leuke rit, op naar de volgende!

Verslaggever: Geert Swillens

May 13, 2017

Rit 11. Zweetdruppelroute

in herstelling

May 06, 2017

Rit 10. Vaals

Met 13 rijders kwamen we aan de start. De belofte die de voorzitter (Albert) gemaakt had maakte schuld. Hij was niet op het appel. En wij maar minuten wachten. Het beloofde een spannende rit te worden. Via Nederland werden we eerst op het vlak aan de tand gevoeld om daarna op enkele kleine cols de berggeiten aan het werk te zien. Stefan, Pascal maakten mekaar het leven zuur bij iedere opwaartse beweging. Geert heeft een powermeter (Rotor) geïnstalleerd waarmee hij zijn conditie , na de griep, weer volledig op punt wil stellen.  Pascal was er ook weer bij na enkele weken van aanwezigheid. Skiën, zittend werk, Ibiza (luilekker niets doen) hebben ertoe bijgedragen dat er 3 kg bij zijn gekomen. Zijn er na de rit er weer 2 vanaf??? Na klein Zwitserland kwamen we in de Voeren en hebben we het drielandenpunt beklommen. Je zag dat de rit ‘anstrengender’ werd. Julien fietste op zijn constante ervaring ‘ im Hinterland’. Was er dan toch nergens een feestje geweest? Jan Craenen was ook niet van de partij. Maar Julien was er tenminste. En wat ons Josianneke (Jo) betreft; die was zaterdag weer met de vrouwen geweest. Rustig ,al keuvelend met een kleine meerwaarde. Hij heeft een band gerepareerd. Tja Jo, de geruchten gaan snel. Ergens in de buurt van Sippenaken werden we ‘heldhaftig’ verwezen om een omleiding te nemen. Voor ons, door de dorpskern ,was er een schijnbaar gelovige processie bezig. Niemand durfde ook maar een woordje tegenspreken!!!  Wat tegenspreken betreft hebben we Ferdy moeten intomen want anders was hij slaags gegaan met een Nederlander , met ‘Aachener Kenzeichen’, die ons onze welverdiende rust- en halteplaats boven op het drielandenpunt niet gunde. Er werd serieus verder gefietst maar ik vind dat we enkele ‘rules of conduct’ moeten gaan implementeren.  Indien iemand kilometers op kop , tegen de wind knalt, mag hij niet meer ingehaald voor een kleine helling. (dat is zeer demotiverend, die lange profiterende afwachtende houding gevolgd door een 500 meter onverwachte explosieve spurt J) Helaas ken ik niet anders en zal dit in de toekomst zich nog meermaals herhalen. JP zal in vervolg zijn ketting ook moeten smeren. Het ijzer op ijzer geluid was zo heftig dat hij de richtlijnen niet meer kon horen.’ By the way’, voor de professionals onder ons; er wordt geen olie meer gebruikt maar Squirt.(wat dat ook mag betekenen). ‘Last but not least’ hebben we afscheid van Ferdy moeten nemen. Hij moest naar huis want hij was namelijk 34 jaar getrouwd. Winkelen in Maastricht, eten in de Molen (Genk) met een gigantische Agnus steak werd zijn aandeel. Althans had  Christine ons getrakteerd op ideale nostalgische 50-jarige schlager muziek die op Ferdy’s feest niet misstaan had. Een toffe rit waar de jonge leeuwen meer dan hun best doen om de oudere rijders pijn te doen. 107 km aan 29 gemiddeld en een hoogte verschil van bijna 900 meter. We kijken er al naar uit hoe de zweetdruppelroute volgende week er gaat uitzien.

Ps: ondertussen wensen we Guido Bertjes alle beterschap na zijn valpartij van vorige week.

Verslaggever van dienst : Jean-Pierre Fillipini

April 30, 2017

Rit 9. Kleine Mergelland

Geen al te beste weersomstandigheden, maar toch heel wat "schoon" volk aan de wal. Guido, JP, Werner, Giel (Geert G.), Petter (Steven P.), Ben Gemeint en Jaak waren op het appel. Op het menu stond de "kleine mergelland route", maar omwille van de voorspelde regen boven Nederland kozen we voor een andere route. Werner nam de taak van navigator op zich en hij loodste ons via Meeuwen en Ellikom naar Reppel. Op de terugweg passeerden we langs Opitter om vervolgens langs het kanaal richting Stokkem te rijden. De tocht eindigde jammer genoeg in mineur, want bij het binnenrijden van Stokkem maakte Guido een slipper.  Op het eerste zicht bleef het enkel beperkt tot wat blikschade en daarom hopen we dat hij volgend weekend weer gewoon van de partij is.

Ritgegevens: 80 km à 29,4km/u.  

 

Met sportieve groet,

 

Ben Saelmans

April 22, 2017

Rit 8. Walem

14 vertrekkers aan het pleintje. Guido Bertjens liet weten dat hij met een lekke band stond en zou aanpikken bij de Passarel in Vucht. Echter niet gezien. Later bleek dat hij aangesloten had bij de A’s. Als we hem nu als koptrekker maar niet kwijt zijn?

Hugo en Bèrke P. hebben hun voorjaarstraining beëindigt en sluiten vol goede moed aan bij de groep.

Doel van vandaag : 5 x uit verschillende hoeken naar Walem en dat is gelukt.  Eerst aan een gematigd tempo richting Klimmen en dan op een paar vierkante km 5 x klimmen naar het zelfde punt.

Op de terugweg begonnen de hoogtemeters voor Hugo toch zwaar te wegen maar na ene warme choco  en een paar Opsallekes was alle leed snel vergeten.

Verslaggever van Dienst: Julien Op't Eyndt 

Nog even vermelden dat Jo om 12.30 even poolshoogte kwam nemen ( blijkbaar om alleen maar een pintje te komen drinken ) en dat ondergetekende volgens Bèrke P. geen ritten meer mag uitzetten omdat hij gene weg kent ( waren nl. 5 x op dezelfde plaats geweest )

April 16, 2017

Rit 7. Gelre - Gulrik route

In herstelling

April 08, 2017

Rit 6. Linderen deel Bruinkool

Het moet gezegd. De weergoden zijn ons dit jaar echt goed gezind. Al de 6de zondag op rij met droog weer en een 4de lentedag. De start was echter koud (2°C) en mistig. Zo mistig dat op de zomerdijk een botsing met tegenliggers nipt vermeden werd. Maar kijk, éénmaal in Heppeneert (OLV van Rust zal er wel voor iets tussen gezeten hebben) klaarde het op en kwam de zon erdoor.

Toen de mist rond onze hoofden was verdwenen zagen wij plots dat Jip ook erbij was. De last minute manager van Carglass past de just-in-time strategie ook bij ons toe. Voorlopig nog met succes, maar ik vrees dat het binnenkort weleens just-to-late gaat worden.

Julien had weer een mooi parcours uitgestippeld over mooie en rustige wegen. Het was echt genieten bij prachtig weer en met een stevig tempo doorheen Selfkant tot Linderen en terug.

Elk minuut steeg de temperatuur en ook de snelheid. Guido en Jip speelde voor locomotief. Ironisch genoeg werden onze locomotieven 2 maal gestopt door een gesloten overweg? Desondanks en met  nog 3 lekke banden zat de gemiddelde snelheid voor het eerst tegen de 30 km/uur.

Na 3 uur en 46 minuten en 104 km waren wij terug in Stokkem met de gebruikelijke après vélo ontspanning bij Jaak, Christine en Pijlske.

April 01, 2017

Rit 5. Gulpen (Berg en Terblijt

Zondag 02/04/17, eerste rit van 100 km en start om 08.00 Hr. 15 MA aanwezig, topopkomst van dit seizoen.

Om 08.07 Hr. verscheen nr 16 (Hugo), maar besloot na een korte aarzeling met nr. 17 (Bérke) te gaan fietsen !!

Redelijk fris in de morgen (7°C), maar hier en daar dook er toch al iemand met een korte broek op.

Met een redelijk tempo ging het via Maastricht richting Gulpen om via Walem om 11.50 Hr. bij Jaak en Kristien te arriveren. Met een gemiddelde snelheid van 28,2 km/h en 559 hoogtemeters, durven we toch spreken van een pittig ritje.

 Bij de diverse beklimmingen waaronder de  "De Koning van Spanje" (op uitdrukkelijk verzoek) en "Walem",

 werd de groep uiteen getrokken en werd het kaf van het koren gescheiden.

 Onderweg werden we geconfronteerd met maar liefst 3 lekke banden, die telkens vakkundig onder toezicht van JP Filipini op een korte tijd (??) vervangen werden. In het voetbal zou men JP onmiddellijk uitroepen tot "Man of the Day". Onze voorzitter liet zelfs een scherpe uitspraak noteren "maar goed dat een fiets geen vensters heeft".  

Na de rit werd er een pintje gedronken bij Jaak en Kristien, Bérke en Hugo moesten als straf apart aan een tafelke zitten. Volgende week een nieuwe kans om het goed te maken……..

Reporter van dienst Jan Craenen

March 25, 2017

Rit 4. Bitsingen petit Lourdes

Met een bedevaartsoord als bestemming kon het dan ook niet anders dat de zon (verleden week besteld) dan ook van de partij was. Het mooie weer had velen geïnspireerd. Liefst 14 starters.

Blijkbaar heeft er een spontane, stilzwijgende fusie tussen de zondagsrijders van de C+ ploeg en onze A- ploeg plaatsgevonden. Wees welkom C-plussers, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Voor de namen verwijs ik naar de aanwezigheidslijst. Een opvallende aanwezige; Jan Craenen.

Na 3 weken afwezigheid verscheen hij al een deus ex-machina terug ten tonele. Topfit en met een lijf vol goesting. Hij peddelde dan ook vlot mee tot vlak voor het einde. Ik denk dat hij in het zwart traint!! Of iets het iets anders?

De lentekriebels zat bij velen in de benen want het ging vlot met de wind in de rug naar petit-Lourdes. Op de terugweg namen de sterke jongens over en zo waren wij na een 85 km aan 29km/u terug in Stokkem.

Na de lekkere hotdog van verleden week had Christine ditmaal haar overbekende fish sticks op het menu staan. Enkel Ferdi liet die lekkernij aan zich voorbij gaan. Hij volgt namelijk een dieet van geen vis met veel Ops-Ale. Op de foto’s is te zien dat hij het ernstig meent en zijn dieet intens volgt.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de kilo’s er vanaf zullen vliegen. Succes Ferdi!!

Volgende week staat omgeving Gulpen op het programma. Denk eraan vertrek 08.00 u.

March 18, 2017

Rit 3. Selfkant

In herstelling

March 11, 2017

Rit 2. Heerlen Woonboulevard

2de rit,  11 deelnemers en een eerste lentedag. Alle ingrediënten om er een prachtige uitstap van te maken. Voor de namen verwijs ik naar het klassement of probeer op de foto’s de gezichten te herkennen. Een hele uitdaging met de helmen en brillen.

Jan Craenen was nog steeds afwezig wegens herstellende van keelontsteking. Hij moest evenwel een hartverscheurende keuze maken tussen fietsen of pinten pakken na de stoet. Aangezien de stoet slechts éénmaal per jaar is en pinten pakken droge kelen smeert lag zijn keuze voor de hand. Verstandige en mooie keuze van Jan. Velen zouden hetzelfde gedaan hebben.

Bèrke Pannemans en Hugo Meus volgen een apart trainingsschema. Of is het een revalidatie programma?

Voor het eerst erbij JP Fillipini.  En dat hebben wij geweten. Ondanks de frisse  ochtend heeft niemand last gehad van de kou. Er werd pittig gestart en het viel nooit meer stil.  Julien had de rit voorbereid. Wie hoopte op een vlakke rit was eraan voor de moeite. Een 80 km met 490 hoogte meters. De verdere details zal ik U sparen. De komende weken kunnen deze via de Garmin bestanden geraadpleegd worden.

Ook terug uit de broes waren Ferdi Colla en Pascal Coenen. Ferdi vond het een makkie en Pascal vond het zwaarder dan in de bos. Zegt dit iets over de conditie en ambitie van Ferdi of had Pascal een dipje?

Jo wilde er niet meer van af gereden worden en is daarom er alleen op uit getrokken in de bos.  We wachten op zijn terugkeer.

Stefan Corstjens, Stefan Jeurissen  en Ben Saelmans zijn aardig aan het solliciteren om opgenomen te worden in de galerij der groten. Na 3 deelnames worden zij immers  toegevoegd aan de ledenlijst.

Verder geen noemenswaardige feiten. JIP had een nukkige ketting en Julien een platte band wat de mogelijkheid gaf om wat foto’s te maken. Rendez-vous volgende week.

2de rit,  11 deelnemers en een eerste lentedag. Alle ingrediënten om er een prachtige uitstap van te maken. Voor de namen verwijs ik naar het klassement of probeer op de foto’s de gezichten te herkennen. Een hele uitdaging met de helmen en brillen.

Jan Craenen was nog steeds afwezig wegens herstellende van keelontsteking. Hij moest evenwel een hartverscheurende keuze maken tussen fietsen of pinten pakken na de stoet. Aangezien de stoet slechts éénmaal per jaar is en pinten pakken droge kelen smeert lag zijn keuze voor de hand. Verstandige en mooie keuze van Jan. Velen zouden hetzelfde gedaan hebben.

Bèrke Pannemans en Hugo Meus volgen een apart trainingsschema. Of is het een revalidatie programma?

Voor het eerst erbij JP Fillipini.  En dat hebben wij geweten. Ondanks de frisse  ochtend heeft niemand last gehad van de kou. Er werd pittig gestart en het viel nooit meer stil.  Julien had de rit voorbereid. Wie hoopte op een vlakke rit was eraan voor de moeite. Een 80 km met 490 hoogte meters. De verdere details zal ik U sparen. De komende weken kunnen deze via de Garmin bestanden geraadpleegd worden.

Ook terug uit de broes waren Ferdi Colla en Pascal Coenen. Ferdi vond het een makkie en Pascal vond het zwaarder dan in de bos. Zegt dit iets over de conditie en ambitie van Ferdi of had Pascal een dipje?

Jo wilde er niet meer van af gereden worden en is daarom er alleen op uit getrokken in de bos.  We wachten op zijn terugkeer.

Stefan Corstjens, Stefan Jeurissen  en Ben Saelmans zijn aardig aan het solliciteren om opgenomen te worden in de galerij der groten. Na 3 deelnames worden zij immers  toegevoegd aan de ledenlijst.

Verder geen noemenswaardige feiten. JIP had een nukkige ketting en Julien een platte band wat de mogelijkheid gaf om wat foto’s te maken. Rendez-vous volgende week.

March 04, 2017

Rit 1. Weert Ijzeren Man

De kop is eraf. De eerste officiële rit zit erop. De weergoden waren ons redelijk gezind want de regen bleef  achterwege.  Die viel in de namiddag met bakken uit de lucht. Er stond echter wel een sterke wind.  Ideaal om de conditie aan te scherpen of om de kunst van het verstoppen uit te oefenen.

6 dapperen gaven present. Guido B,  Stefan Corstjens,  Bèrke K,  Juul,  Stefan Jeurissen en Ben.

Ferdi, Eddy  en Jo opteerden nog voor het mountainbiken waarbij Jo verdwaalde. Of heeft Ferdi hem toch een loer gedraaid?

Hugo en Pascal waren nog op vakantie en Bèrke P. zat in de ziekenboeg.  Bijgevoegde foto’s maken dat wel duidelijk.  Zijn vermogen is echter nog duidelijk intact.

Grote afwezige was Jan Craenen. Uit betrouwbare bron werd vernomen dat hij dit seizoen scherp zou staan.  Marleen ….  Een verwittigd vrouw is er twee waard ☺

Van alle  andere geen nieuws.

Juul had voor de gelegenheid  een vlakke rit richting tot Ijzeren Man  in Weert uitgestippeld.  Er zaten mede door de straffe wind toch een paar nijdige stukken in.  Voor details wordt verwezen naar de Garmin analyse.

Uiteindelijk slechts 1 lekke band wat de gelegenheid gaf om een paar foto’s te maken.  Zoals gewoonlijk werd nagepraat bij Christine.

1 / 1

Please reload

bottom of page